BORDON

BORDON

Dekani 63, 6271 Dekani
Mobilni tel.: +386 41 721 228
Email: bordon.wines@gmail.com

Na kmetiji Bordon vrhunska vina pridelujejo od leta 1985, ko je Ivan Bordon kot prvi med zasebnimi vinarji slovenske Istre vpeljal lastno blagovno znamko vin. Družinsko tradicijo je nadaljeval sin Boris, ki znanje in posest prenaša na svojega sina Jana. Tako se iz generacije v generacijo prenašajo dragocene izkušnje, ki rojevajo nagrajena vina.

Vina Bordon uspevajo v mili primorski mikroklimi, na istrskih gričih z raznoliko sestavo tal. Istra velja za eno najprimernejših regij za vinogradništvo, v njej pa se rojevajo velika vina, ki lahko živijo tudi več desetletij. V tej zemlji in v tem toplem ozračju so njihove trte posajene posebej na redko, z vsem potrebnim prostorom, da lahko rodijo grozdje najvišje kakovosti.

Ponudba
Vina Bordon so prejela številne zlate in srebrne medalje, nekatera med njimi pa so postala tudi šampioni na domačih in mednarodnih vinskih ocenjevanjih in festivalih. Te nagrade potrjujejo kakovost, hkrati pa jih tudi spodbujajo k dobremu delu in vedno višjim ciljem. Največje priznanje od vseh pa so zadovoljne stranke, ki cenijo vina Bordon in se vedno znova rade vračajo.