JOGAN

JOGAN

Cikuti 8, 6276 Pobegi
Mobilni tel.: +386 40 566 688
Email: vinja.jogan@gmail.com

Kmetijo Jogan upravija mladi gospodar Domen Jogan. Kmetija se nahaja v naselju Pobegi v bližini Kopra v slovenski Istri. Glavna dejavnost kmetije je pridelava grozdja in vina, ki se izvaja v treh vinogradih velikosti 5,49 ha. Kmetija se skoraj v celoti nahaja v območjih OMD in ima 21,95 ha PKP. Celoten prihodek kmetije prihaja iz prodaje vina.

Razvoj kmetije poteka v smeri povečevanja proizvodnih kapacitet (kmetijskih zemljišč) ter povečanja obsega proizvodnje in prihodka na kmetiji iz naslova pridelave grozdja in predelave vina, z namenom izboljšanja konkurenčnosti in možnosti obstanka na trgu.

Mladi prevzemnik kmetije se redno udeležuje mednarodnih ali drugih izobraževanj, povezanih z dejavnostjo kmetije, ter skrbi za kvaliteto pridelanih vin na kmetiji. Prav tako kmetija spremlja področje digitalizacije in je že opremljena z digitalno opremo za potrebe vodenja administracije kmetijskega gospodarstva. Nosilec kmetije upravlja tudi trgovino s kmetijskim materialom in vinskim laboratorijem.

Ponudba
Cabernet Franc
Cabernet Sauvignon
Cuvée
Merlot
Refošk
Syrah